טיפים של מומחי שניצלים

טיפים של מומחי שניצלים

הכנה של שניצל טעים לא חייבת לקחת ממכם את כל הזמן, מפני שמדובר במשימה די פשוטה וכלל לא מסובכת. בשלב הראשון, בקרו בסופרמרקט השכונתי או אצל הקצב השכונתי, והצטיידו לכם בנתחי חזה עוף איכותיים ביותר. טיפ קטן, מומלץ לבחור בנתחי חזה עוף שיהיו לא דקים מדי, אך גם לא עבים במיוחד.
כשאתם במכולת, רכשו לכם גם פירורי לחם מוזהבים, או פירורי לחם שיהיו כבר מתובלים מראש. חלק מהאנשים גם מעדיפים לערבב עם פירורי הלחם שומשום – מומלץ מאוד. ביצים יש בבית? חובה ביצים גם כן, וכדאי לרכוש ביצי תרנגולות הגדלות בתנאי מחייה בריאים. לא פעם, אנשים כלל לא מודעים לסכנות הטמונות בביצים מלוכלכות בלכלוכי לולים, וחבל מאוד להכניס לפה שלנו מזון שיגרום לנזקים, אף אחד מאיתנו הרי לא מעוניין בכך. מה לגבי תיבול? האם אתם אנשים של פפריקה? אולי אנשים יותר של שום? אתם מעדיפים את השניצל שלכם מטוגן? אולי בתנור? אנו מציינים את כל אלו, מכיוון והמרכיבים מעט ישתנו בין סוג הכנה אחת לאחרת. בכל מקרה, רוב המרכיבים נמצאים אצל אנשים בדרך כלל בבית. בית אם תבחרו לטגן את השניצל או להכינו בתנור הבית, תצטרכו מצרכים מאוד דומים לרוב.

שלב א' בהכנת שניצל טעים וקלאסי

אוקי, אז קודם כל כדאי להפריד כבר מראש את נתחי חזה העוף ולתת להם "לנשום". שברתם ביצים בקערה וטרפתם אותן עם מזלג? אתם מוזמנים להוסיף מעט רוטב שום לתוך הביצה או אפילו רוטב צ'ילי מתוק חריף, ולערבב את הכול ביחד עם הביצים בקערה. אם בא לכם שניצל קלאסי יותר באופיו, שכחו מהצ'ילי ומרוטב השום, והשאירו את הביצה נקייה וטבעית כמו שהיא.
פזרו פירורי לחם בצלחת גדולה (הוסיפו תיבול לפירורי הלחם, או רכשו מראש פירורי לחם מתובלים להכנת שניצלים טעימים), ואתם גם יכולים להוסיף שומשום לפירורי הלחם – טעים ומומלץ. אוקי, אז עד כה יש לנו בעצם קערה אחת עם ביצים, צלחת עם פירורי לחם ונתחי חזה עוף שמחכים לבקר במחבת השמן. מה עושים? ממשיכים! קחו נתח חזה עוף, טבלו אותו בביצה ואחר כך הניחו אותו על פירורי הלחם המתובלים. הכול מצופה כמו שצריך? שימו לב, הקפידו על ציפוי טוב ודביק, היות ופירורים שצפים בשמן גורמים להישרפותו המהירה יותר. אם הכול דבוק לשניצל כמו שצריך, הניחו את נתח החזה בעדינות במחבת. לא פעם, אנשים נוטים לזרוק את השניצל פנימה, מה שעשוי לגרום לא רק להשפרצה של שמן רותח עליכם, אלא גם לשריפה בבית. שמן שמשפריץ על אש? רעיון לא מוצלח – בלשון המעטה.

שלב שני – מכינים שניצלים ומלקקים שפתיים!

שימו לב לא לשרוף את השניצל שלכם בשמן, וגם לעולם אל תטגנו בשמן זית, אלא רק בשמן המיועד לטיגון עמוק או חצי עמוק. חלק מהאנשים מעדיפים שניצל בטיגון עמוק, חלקנו האחר אוהב את השניצל שלו בכלל בתנור, ונשאיר לכם את הבחירה בכמה שמן להשתמש כשאתם מכינים שניצלים.
יאללה, חוזרים לדבר טיגון. השניצל "ישב" בשמן מספר דקות? יופי, כעת הפכו אותו ותנו לצד השני להיעשות כהלכה. בכל מקרה בו אתם מבחינים בהעלאת עשן מוגזמת מהמחבת, יש להחליף שמן! – אל תתנו לאוכל שלכם לשבת בתוך שמן שרוף. לא מעט מחקרים מראים כי מזון שרוף עשוי להזיק מאוד לבריאות.
מוכן ויש ריח טוב בבית? מצוין! אם לא יצא להיט ואתם עדיין רעבים, צרו קשר עם שניצל קומפני – משלוחי אוכל ביתי ושניצלים באזור רמת גן-גבעתיים-גני ברק-רמת החייל.

שתפו את המשפחה והחברים

Share on email
שיתוף
Share on whatsapp
שיתוף
Share on facebook
שיתוף
הזמינו עכשיו
דילוג לתוכן