מה הסוד של שניצל מושלם? מרינדה לשניצל? קמח? הפירורים ? אולי התשובה בטיגון? הכל ממש כאן

השניצל המקורי בכלל לא היה עשוי חזה עוף. השניצל המקורי מוצאו בעיר וינה שם החליטו לקחת פרוסות של בשר שיועד עד אותה עת לצלייה, כמו אנטריקוט וכיוצא באלו, אותם היו מצפים בקמח ושולחים אל עבר מחבתות לוהטות מלאות בשומן כלשהו. לאורך השנים, בייחוד לאור הופעתו של האוכל המהיר שצבר תאוצה הולכת וגוברת לאורך סוף המאה העשרים ותחילת המאה העשרים ואחת, הפך השניצל הוינאי לשניצל עשוי חזה עוף מצופה פירורים מוטבע בשמן עמוק.

הבסיס של המנה שנולד מתוך הצורך לייצר בקלות ובמחירים נוחים שניצל להמונים, הפך להיות לא פחות מיצירת אומנות בעיניהם של רבים ברחבי העולם. מקאנטקי פרייד צ'יקן ועד לשניצל הישראלי, כולם, בכל רחבי העולם, התאהבו באותו שניצל חזה עוף המגיע בתוך לחם, לצד רטבים, לעיתים עם איזה סלט. איך תייצרו גם אתם שניצל מושלם, מה הסוד הגדול? האם מדובר על מרינדה לשניצל ייחודית? אולי הסוד טמון בשמן? את הכל נספר לכם ממש עכשיו.

קודם כל, הכל מתחיל בהכנה נכונה ובחירה נכונה של נתח הצליה

כמו בכל פעם, חומרי הגלם הם אלו שעושים את כל העבודה. בין אם אנחנו מדברים על חומרי הגלם שתפקידם לרקוח את אותה מרינדה לשניצל ובין אם אנחנו מדברים על חומרי הגלם שהם חזה העוף עצמו. כל עוד לא תעבדו עליו לפני, תהפכו אותו דק באמת, שווה בעובי שלו לכל אורכו, אתם לא תוכלו ליהנות משניצל ברמה גבוהה באמת. אם אתם מעוניינים באמת להגיע לידי שניצל מושלם, בעובי מדויק, כאשר הנתח עצמו ספג את כל הנוזלים של אותה מרינדה לשניצל ועוד.

השלב השני – הפירורים. הדבר הנכון הוא לעשות מיקס

כדי שתצא לכם מעטפת פריכה ומושלמת אתם לא יכולים להפחית מהערך של עירבוב נכון של חומרים עבור ציפוי לשניצל. זה לא משנה אם הכנתם מרינדה לשניצל טעימה באופן מפחיד, זה לא משנה אם הכנתם שניצלים דקים נהדרים כל עוד לא השקעתם במיקס המושלם הכולל פרורי לחם מובחרים, בתוספת קמח ושומשום, אתם לא תקבלו את המעדפת הקראנצית הנהדרת, זו שכולם חולמים עליה כאשר הם הוגים את המילה שניצל. הרי כל מה שמעניין הוא הקראנץ הנפלא של התערובת הנהדרת הכוללת את הקמח ואת הפירורים המאזנים זה את זה באופן מושלם.

עכשיו, זה הזמן להכין מרינדה לשניצל

אנחנו יודעים שהזכרנו כמה פעמים מרינדה לשניצל ושאולי אפילו קצת 'חפרנו' על מרינדה לשניצל , מרינדה לשניצל , אבל זה רק משום שבאמת לתפקיד של מרינדה לשניצל אין מחליף ובמובנים רבים מרינדה לשניצל היא זו שיכולה להפוך שניצל פשוט לשניצל של פעם בחיים.

כאשר לא משקיעים באותה מרינדה לשניצל, בין אם אתם מעוניינים בתיבול מזרח תיכוני הכולל כורכום, כמון ופפריקה, בין אם אתם הולכים לכיוון האסייתי של שמן סומסום וסויה ובין אם אתם הולכים לחלום האמריקאי עם חרדל טוב, הרי שבלי מרינדה לשניצל מתובלת היטב, חריפה עם מלח, השניצל יהיה סתם, פשוט עוד שניצל.

חשוב כמובן להקפיד על הנחה של חזה העוף באותה מרינדה לשניצל יום לפני הטיגון, כך הטעמים יספגו היטב. ההמלצה היא להוסיף כבר את הביצים לאותה מרינדה לשניצל כדי שהכל יתגבש במקשה אחת רגע לפני שאתם עוטפים את חזה העוף משני הצדדים והופכים אותו לשניצל בלתי נשכח.

הטיגון

לטגן שניצל זה לא רק לטגן שניצל. אנחנו בשניצל קומפני , אומרים לכם כי מדובר על לא פחות מאשר על אומנות. לא כל אחד מטגן את השניצל שלו באותו האופן. יש כאלו שאוהבים את השניצלים שלהם עבים, ורודים, עסיסיים, נוטפי שומן עוף. יש כאלו שלא יכולים לשאת את המחשבה כי לא יאחזו בשניצל דק, מטוגן, קראנצי ונמס בפה. כזה שאתה כמעט לא יכול לדבר איתו ליד אף אחד כי פשוט לא תשמע דבר. ההמלצה שלנו, של שניצל קומפני היא לא לוותר על טיגון עמוק. טיגון עמוק יאפשר לשניצל לקבל מאין קריספיות נימוחה שלא תצליחו להשיג אותה בשום צורה אחרת. אל תשכחו כמובן להכניס את השניצלים הטריים רק כאשר השמן חם דיו. אחרת תקבלו שניצלים ספוגי שמן שהקראנץ שלהם עוד רחוק מלהיות מושלם.

אז מה מגישים ליד?

אין דבר כזה השניצל המושלם בלי תוספות מתאימות לידו. כאן ניתן לכם כמה הצעות. בין אם מדובר על ארוחה עם הילדים, טעימות עבור החברים או אפילו עבור ערב רומנטי רק של שניכם, האופנים בהם אתם יכולים לעצב את השניצלים ואת מה שמגיע לידו הם אינסופיים, לכן טוב שאנחנו כאן כדי לתת לכם טיפים ורעיונות שיהפכו כל שניצל ממדהים למושלם באמת.

  1. ממרחים: אנחנו באופן אישי, כאן בשניצל קומפני, לא יכולים לומר די לשניצל אליו מצורפים ממרחים. ממרחים הם פשוט הדבר שעבורו אנחנו קמים בכל בוקר לעשות את מה שאנחנו אוהבים. ממרחים יכולים כמובן להיות הקטשופ והמיונז הרגילים אבל אתם יכולים ללכת רחוק וממש להתפרע. חישבו על תוספת בדמות צימיצורי חמוץ או סחוג חריף. כל דבר מאלו יכול לשדרג את השניצל ולהוסיף לו טעמים. אנחנו, כאן בשניצל קומפני , ממליצים תמיד להתפרע, לחשוב רחוק, להמציא, לנסות, להעיז, לחשוב מחוץ לקופסא, לצאת מגידרכם ,  כל אלו יביאו לכם תוצאות טובות יותר לאורך הזמן.
  2. סלטים: כי יש משהו טעים יותר מסלט קולסלואו או כרוב כבוש? כל סלט מרים את השניצל, בייחוד אם תיעזרו בסלטים ההולכים לכיוון החמצמץ יותר. החמיצות ביחד עם הטיגון יוצרת מערך טעמים מופלא בפה. כזה שלא תפסיקו לאכול. כמובן שכאשר אנחנו מדברים על סלט לילדים, מדובר על אתגר מורכב יותר, אבל האמינו לנו, בתוך לחמניה טובה, האוכל ייטרף לפני שתספיקו להגיד ' שניצל במרינדה'.
  3. לחמניה טובה: בשביל שניצל טוב צריך לחמניה טובה, זה כל אחד יודע. לחמניה טובה היא או לחמניה שאתם מכינים בעצמכם, כזו המכילה כמות גבוהה יחסית של חלמונים שהופכים את הלחמניה לרכה במיוחד, בדומה ללחם ממזרח אסיה. אתם יכולים להכין באן מאודה, לחמניית המבורגר עסיסית צלויה היטב על הגריל. זה לא משנה. כל עוד הלחם טוב אין מי שיצליח להימנע מלאכול את הסנדוויץ המושלם, זה שניצל חם ומטוגן בתוך פחמימה שמפניה אי אפשר להסתתר.
  4. פירה מושלם: כדי להכין פירה תפוחי אדמה מושלם לא צריך אותנו, לשם כך יש אינספור צורות ומתכונים ברחבי האינטרנט .מטבע הדברים גם צ'יפס יכול לתת קונטרה נהדרת למאכל שאף אחד לא יכול להפסיק לאכול.

המלצה נוספת שלנו, של שניצל קומפני, אם אתם רוצים לפנק את החברים, פשוט הכינו כמה בירות טובות שניצלים וצ'יפס ואתם מסודרים.

שתפו את המשפחה והחברים

Share on email
שיתוף
Share on whatsapp
שיתוף
Share on facebook
שיתוף
דילוג לתוכן